COMUNICAT DE PRESĂ

comunicat de presa aicrDECLARAȚIE MEMBRI FONDATORI AICR REFERITOARE LA INFORMAȚIILE ERONATE PRIVIND IMPLICAREA AICR MOINEȘTI ÎN STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI PENTRU REVIZUIREA ARTICOLULUI 48, ALINIATUL 1, DIN CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

Anca Balaban și Cristian-Ioan Balaban, membrii fondatori ai Asociației Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă din Moinești, infirmă informațiile eronate conform cărora membri ai AICR au strâns semnături pentru revizuirea aliniatului 1 al articolului 48 din Constituția României.

În virtutea principiilor asumate încă de la înființarea AICR, responsabilitatea și transparența — valori atât de necesare societății zilelor noastre — noi, membrii fondatori, simțim că este momentul clarificării și sublinierii faptului că nici un membru AICR nu a fost însărcinat/delegat să strângă semnături pentru modificarea Constituției în sprijinul familiei.

Semnăturile au fost strânse pe raza municipiului Moinești cu ajutorul unor persoane împuternicite de Comitetul de Inițiativă a Coaliției pentru Familie, structură organizatorică ce NU aparține AICR Moinești.

Deci nu este inițiativa AICR Moinești, așa cum s-a afirmat. Cu atât mai mult, NU au fost strânse date incorecte pe astfel de tabele de către AICR, așa cum s-a afirmat.

Este perfect adevărat că personal, nu în calitate de membri fondatori AICR, susținem demersul de modificare a Constituției în favoarea familiei, dar niciodată NU am impus propriile noastre convingeri voluntarilor din AICR, cu atât mai puțin NU am delegat niciun voluntar să strângă semnături.

Credem în importanța principiilor și valorilor libertății de gândire în societate. De aceea, pentru că am văzut că s-au vehiculat diferite zvonuri privind situația implicăriii AICR ca ONG, vă putem spune că până în acest moment acest lucru NU este adevărat. Vom continua să fim transparenți în comunicarea publică pentru a demonstra voința noastră de a apăra și afirma fundamentele responsabilității și transparenței civice.

În concluzie, regretam răspândirea acestor informații eronate și avem speranța că de acum încolo nu se vor mai atribui astfel de fapte ONG-ului nostru sau voluntarilor. Le mulțumim celor care manifestă rigoare în gândire și asumare în comunicare înainte de lansarea unor astfel de afirmații. Pentru detalii, vă stăm mereu la dispoziție, trebuie doar să ne solicitați.

Prin intermediul acestui comunicat, AICR a vrut doar să clarifice această situație.

ANCA BALABAN – PREȘEDINTE AICR

CRISTIAN BALABAN – VICEPREȘEDINTE AICR

DETALII SUPLIMENTARE:

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este susținută de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei.