1. ShoeBox Moinești – este o campanie locală: moineșteni, cu mic cu mare, strângem cutii de pantofi frumos învelite și umplute cu daruri pe care apoi le distribuim copilașilor nevoiași din Moinești și împrejurimi, pentru a le face o bucurie în preajma sărbătorilor de Paște și de Crăciun.
  • În cadrul primei ediții a ShoeBox am reușit în 13 zile de colectare, să strângem 383 de cutii de cadouri, de la 121 de moineșteni minunați, iar, în 7 zile de distribuire, cu ajutorul a 17 voluntari inimoși am reușit să dăruim toate cutiile copiilor sărmani din Moinești și împrejurimi. Mai multe detalii despre campania ShoeBox poți vedea aici.
 2. Ziua Moineștenilor Minunați – eveniment anual prin care se vor adresa într-un mod creativ, elegant și oficial distincțiile de recunoștință și apreciere tuturor celor care s-au implicat în anul precedent în acțiuni care au avut un impact pozitiv asupra zonei Moineștiului. De asemenea, în cadrul evenimentului se vor prezenta pe scurt ideile proiectelor ce vor fi implementate pe parcursul anului. Evenimentul va fi structurat în două părți. Prima parte se va axa pe prezentarea realizărilor pentru anul trecut, iar a doua jumătate va fi secțiunea în care ne vom discuta despre cât de motivați suntem la început de an să facem lucrurile bune să se întâmple și ce avem de făcut. 
  • În cadrul primei ediții a Zilei Moineștenilor Minunați, ne-am ținut promisiunea făcută voluntarilor care ni s-au alăturat de a sărbători împreună succesul campaniei ShoeBox Moinești, din decembrie 2014. Mai multe detalii despre cum a fost la eveniment poți vedea aici.
 3. AICR vrea să te cunoască! – campania de recrutare de voluntari prin care dăm de veste tuturor, pe toate căile posibile, faptul că echipa AICR căută moineșteni dedicaţi, responsabili, plini de entuziasm, care pun pasiune în ceea ce fac și care vor să scoată orașul din amorțeală.
  • În cadrul campaniei de recrutări desfășurate în perioada 15 ianuarie – 20 februarie 2015, au aplicat pentru a deveni voluntari 58 de persoane, atât din Moinești cât și din alte orașe ale țării.
 4. Șueta mămicilor moineștence – serie de întâlniri lunare aromate și parfumate de aburi de ceai sau cafea prin care se vor dezvolta legături mai strânse între mame și se vor schimba idei despre creșterea copiilor, dar mai ales, prin care se vor gândi activități pentru micuții moineșteni. Fiecare întâlnire se va concentra pe un anumit subiect, cum ar fi educația, cariera, antreprenoriatul, viața de familie sau pe orice subiect va fi propus în feedbackul pe care-l vom primi de la mamele participante. Evenimente noastre vor fi structurate în două părți. Prima jumătate se va axa pe tema specifică aleasă, iar a doua jumătate va fi sectiunea în care ne vom cunoaște mai bine.
  • În cadrul primei șuete a mamelor moineștence, am invitat mamele din Moinești și din împrejurimi să afle mai multe despre ONG-ul care a căpătat contur în urma campaniei ShoeBox din decembrie 2014 și despre planurile pentru 2015. Tematica lunii ianuarie a fost „Să definim 2015!”. A fost o discuție sinceră despre plusurile și minusurile întâlnite de femei când doresc să se ocupe de partea profesională, despre sistemul tradițional de educație și despre cum ar fi sistemul ideal, dar și despre iubirile noastre mici. Mai multe detalii despre cum a fost la eveniment poți vedea aici.
  • În cadrul celei de-a doua șuete a mamelor moineștence, am invitat mamele din Moinești și din împrejurimi să discutăm punctual despre activități pe care să le desfășurăm împreună, cum ar fi atelierele pentru copilașii noștri, întâlniri la bibliotecă, picnicuri în natură pentru la vară, întâlniri de joacă și orice fel de lucruri pe care ni le dorim, dar pe care nu am apucat să le punem niciodată în practică! Tematica lunii februarie a fost „Ce putem face pentru copiii noștri?”. A fost o discuție binevenită despre planurile pe care mamele vor să le vadă puse în practică spre beneficiul copilașilor Mai multe detalii despre cum a fost la eveniment poți vedea aici.
 5. Cafeneaua Publică – este un eveniment prin care ne propunem să formăm o comunitate de oameni dornici de implicare în dezbateri şi participare activă la viaţa publică a Moineștiului. Organizată sub forma unei întâlniri periodice, într-un cadru informal, la care sunt bineveniţi moineștenii interesaţi de abordarea unor aspecte care ne privesc pe toţi, Cafeneaua Publică îşi propune să dezbată şi să identifice soluţii pentru rezolvarea unor probleme punctuale ale oraşului şi care necesită un buget restrâns. Formatul unei ediţii a Cafenelei Publice se desfăşoară pe parcursul a două ore şi cuprinde:
  • o sesiune de prezentări: la fiecare ediţie avem invitaţi din diverse domenii în funcţie de tema abordată: specialişti din instituţiile publice şi din mediul privat sau reprezentanţi ai societăţii civile;
  • o dezbatere pe o temă de interes comun;
  • o secţiune de propuneri / prezentari de proiecte: proiectele sunt înscrise aici şi prezentate la fiecare ediţie, iar participanţii sunt cei care votează proiectul ce merită implementat cu fondurile colectate la Cafeneaua Publică;
  • un moment pentru donaţii: la fiecare ediţie organizăm o colectă publică în cadrul căreia fiecare participant este încurajat să contribuie cu suma de 10 lei, pentru a spijini implementarea de iniţiative ale comunităţii.
 6. CitiM – Citim în Moinești – este un eveniment prin care ne propunem să încurajăm cât mai mulți moineșteni să citească, să se bucure de discuții legate de ceea ce au citit, de întâlnirile cu oameni pentru care cărțile sunt o adevărată pasiune sau, de ce nu, chiar cu scriitori. Fiecare întâlnire se va concentra pe o anumită temă sau pe o anumită carte ce va fi pusă în discuție. De exemplu: cărțile preferate, scriitori din zonă, cărți care schimbă vieți sau pe orice subiect va fi propus în feedbackul pe care-l vom primi de la participanți. Ne dorim să aflăm care sunt cărțile pe care le mai citesc moineștenii, precum și să prezentăm pe îndelete acțiunile asociației care promovează cititul și cunoașterea scrierii corecte.
  • În cadrul primei ediții CitiM participanții la eveniment au adus cu ei o carte care fie le-a schimbat viața, viziunea sau fie în care au regăsit frânturi din realitate. Prima întâlnire a avut loc miercuri, 28 ianuarie 2015.
  • În cadrul celei de-a doua ediții CitiM participanții la eveniment au adus cu ei o carte care avea ca temă iubirea, au pregătit un citat despre iubire sau chiar o frumoasă declarație de dragoste. A doua întâlnire a avut loc marți, 17 februarie 2015.
 7. Evenimentele tradiționale din domeniul voluntariatului — Săptamâna Națională a Voluntariatului (SNV = eveniment anual derulat în a treia săptămână din luna mai), Saptamana Europeana a Tineretului (SET  = eveniment anual derulat în ultima săptămână din luna mai), Gala Nationala a Voluntarilor și alte gale județene sau locale, Zilei Educației Nonformale (ZEN = eveniment care aduce sub lumina reflectoarelor beneficiile educației nonformale ducând-o în comunitate), Ziua Internațională a Coordonatorilor de Voluntari (5 noiembrie) și Ziua Internațională a Voluntarilor (5 decembrie).
 8. Ateliere de lucru, târguri, seminarii, conferințe, schimburi de experiență, șezătoare – Mai multe detalii vor fi disponibile în curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *