În octombrie nonformalul iese pentru a cincea oară în stradă la nivel național și pentru prima dată în Moinești! Dacă școala, firma sau biblioteca … sau chiar oricare alt loc în care lucrezi sau ai fost și ți-a plăcut merită scos în evidență și poate găzdui unul dintre workshopuri, dă-ne de veste. Noi oricum avem în plan câteva locații, dar poate ne recomanzi tu una inedită, unde nu s-au desfășurat până acum evenimente. Împreună putem să transformăm un loc obișnuit într-un loc educativ!

9 – 10 octombrie 2015, două zile ca oricare altele sau… O ZI CÂT DOUĂ în care vă propunem să promovăm împreună educaţia nonformală! La… ZIUA EDUCAŢIEI NONFORMALE!

De ce? Pentru că vrem să facem cunoștință moineștenilor cu educația nonformală
Unde? În Moinești
Când? 9 și 10 octombrie 2015 (și noaptea dintre)
Cine poate participa? Oricine este interesat să promoveze educația nonformală. Chiar și tu!
Cum? Prin activități și metode de educație nonformală organizate în aceste două zile (și o noapte) în diverse locații și contexte pe care le anunțăm în curând!
Ce se va întâmpla? Ideea este foarte simplă: vrem să arătăm tuturor moineștenilor beneficiile învăţării nonformale şi să-i invităm să încerce practic activităţi şi metode în context nonformal, sub umbrela mare a evenimentului Ziua Educaţiei Nonformale 2015.ziua educatiei nonformale moinesti 2015

Program ZEN 2015 by AICR

Vineri, 9 octombrie 2015

***Workshop recreativ*** – vă invităm să încheiați săptămâna de lucru relaxându-vă alături de prietenii voștri cu care veți putea să vă întreceți jucând diverse board games pe care echipa AICR le va pune la dispoziție.

„Vrem să aducem non-formalul în Moinești, dar vrem să facem asta într-un mod distractiv. Și pentru că după o săptămână de școală sau de lucru, oricine merită o relaxare ne-am gândit ca activitatea de deschidere ZEN Moinești să fie un workshop recreativ care să provoace participanții să afle cum se recreează voluntarii AICRiști, cum se nasc ideile proiectelor desfășurate de asociație.”

***Bursa ideilor de implicare comunitară*** – vă invităm să completați o scurtă descriere a unei idei de proiect pe care îl considerați util în comunitate și în care v-ar plăcea să vă implicați pe formularele pe care echipa AICR le va pune la dispoziție.

„După recreere vom pune brainstormingul la loc de cinste, astfel încât participanții la workshopul acesta vor pune ideile proiectelor pe care și le imaginează pe hârtie. Mai apoi ideile vor fi evaluate de către voluntarii AICR și ne-am propus ca ideea cea mai bună sau chiar cele mai bune 3 idei (dacă sunt și ne plac și sunt necesare pentru Moinești și împrejurimi) va/vor fi premiate și implementate în 2016 de către AICR.”

Vineri spre Sâmbătă Noaptea 9-10 octombrie 2015

***Concurs – Traseu cu indicii*** – vă invităm să participați la un concurs-traseu cu indicii nocturn la finalul căruia fiecare dintre noi va înțelege beneficiile comunicării și înțelegerii între locuitorii aceluiași oraș.

„Echipa AICR a observat că a dispărut iubirea și compasiunea între semeni. A fost furată de ură. De aceea ne-am propus să organizăm un concurs prin care să invităm participanții să facă tot ce pot ca să o readucă în comunitate şi să o facă să rămână și să umple sufletele moineștenilor. La final am pregătit și-un premiu surpriză.”

Sâmbătă, 10 octombrie 2015

***Workshop Toastmasters*** – vă invităm să participați la un atelier care vă va ajuta să vă dezvoltați abilitățile de vorbit în public și leadership.

„Workshopul are 3 secțiuni: 1. secţiunea de discursuri pregătite (membrii AICR îşi pregătesc un discurs conform ghidului pe care îl vor avea la dispoziţie), 2. secţiunea de discursuri improvizate (la care pot participa şi oaspeţii din afara AICR, accesul fiind deschis oricui) şi 3. secţiunea de evaluări (în care se acordă feedback pentru toţi cei care au avut un rol în cadrul workshopului). Prestațiile vor fi evaluate și cele mai bune 3 discursuri improvizate și pregătite vor fi premiate.”

***Workshop teatral în oglindă*** – vă invităm să sărbătoriți alături de noi non-formalul printr-un workshop distractiv, care ne va ajuta să înțelegem că este important și să ne observăm și ascultăm interlocutorii sau coechipierii.

„La început, ne vom împărți în grupuri de câte 2 persoane, prin tragere la sorți, după care va începe concursul. Regula este simplă – O persoană mimeaza o acțiune,iar cel din fața lui trebuie să mimeze exact la fel, în același timp, trebuind practic să fie oglinda partenerului său de joc. Prestațiile de mimi vor fi evaluate de către voluntarii AICR și perechea care primește notele cele mai mari va fi declarată cea câștigătoare și va primi un premiu surpriză.”

***Ceremonie de premiere ZEN*** – vă invităm să-i aplaudați alături de noi pe cei mai implicați moineșteni și pe cei care apreciază activitățile și educația non-formală, prin participarea la premierea participanților care au câștigat la workshopurile și concursurile din cadrul ZEN Moinești 2015 și a câștigătorilor și participanților fideli ai crosurilor caritabile Moinești aleargă pentru Spitalul Copiilor.

În curând postăm detalii despre orele desfășurării, regulament de înscriere și alte detalii! Haideți să vedem cum se mobilizează nonformalii alături de echipa noastră! Să arătăm că se poate mai bine! Prin implicare, voluntariat, efort comun și dedicație! Pentru că nonformalul merită să fie și în Moineștiul nostru drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.