Ambitie, Initiativa, Creativitate, Responsabilitate… Spui AICR fara sa iti dai seama! Adica, Asociatia Initiative pentru o Comunitate Responsabila. Mai bine ramanem la AICR si la simplitatea cu care spunem totul intr-o secunda. De altfel, sentimentul acesta ca orice faci este surprinzator de natural, indiferent daca te afli pentru prima data intr-o „ sala de judecata” sau afli ca in cutii de pantofi se ascund minuni, implinirea aceasta ca lucrurile grele devin usoare ascunde si defineste cel mai bine esenta AICR. Va vorbeste deja o experimentata AICRista.  Suna ciudat inca, dar peste cativa ani, cand AICRistii vor impanzi oraselul, veti auzi atat de des termenul, ca-l veti simti ca „acasa”.

bianca dumitrita pintilie ong aicr asociatia initiative comunitate responsabila moinestiAsociatia are planuri serioase. Are vise marete. Are viziune. Si stie sa faca totul diferit pentru toti moinestenii care sunt in cautarea acestui „altfel” de ani buni. Ceea ce AICR aduce in oraselul mic si inert e originalitatea cu care fiecare moinestean invata sa-si croiasca propriul „altfel” impreuna.

De la Craciun incoace, cand cutiile frumos impachetate din campania ShoeBox au inseninat chipurile copiilor pe care altfel Mosul i-ar fi uitat, povestea AICR a inceput sa prinda contur. Initiatorii si cei care au dat forma povestii sub imaginea asociatiei au fost Anca Balaban Popa Iscu (fata cu 4 nume 😉 ),presedinta ONG-ului, alaturi de Cristian Balaban, vicepresedintele. Prin februarie, au inceput recrutarile si astfel, aproape 30 de voluntari s-au alaturat asociatiei, manati de dorinta de a da viata initiativelor frumoase din comunitate si de a ajuta. Inceputurile au o culoare al lor si intr-adevar, nu intotdeauna reflecta bucuria rozului, dar atunci cand exista vointa si oameni inimosi, pana si cel mai negru obstacol se pierde in marea de culori si de suflete. Si iata ca povestea continua si va continua, cu numeroase proiecte care sunt si vor mai fi. De Paste, am daruit speranta, CitiM in fiecare luna si pentru copiii tristi, am adus zambete de 1 Iunie. Mamicile ne stiu deja si vin la fiecare Sueta dedicata lor si desigur, fiecare pui de om e mai bogat acum cu un pui de pom.

Cu siguranta, povestea nu a ajuns la capat si in mare parte, voi, moinestenii care ne-ati raspuns la fiecare apel al nostru si ati spus „prezent” la fiecare initiativa a noastra, sunteti raspunzatori pentru acest lucru. Suntem parte a unei comunitati care vrea si care poate sa se schimbe in bine si speram din suflet sa ne fiti alaturi si in initiativele ce vor urma! Pentru ca vor mai fi multe si toate va au in prim plan pe voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.