Această pagină este dedicată transcrierii postărilor din categoria #deceAICR de pe profilele personale ale voluntarilor din AICR, cu acordul acestora.

Pagina actualizată pe 8 oct. 2015 00:38.

Anca Balaban, președinte AICR: Am o leapșă pentru voluntarii AICR. Inițial voiam să o lansez pe grupul nostru de organizare, pe AICR Staff Hub, dar apoi m-am gândit cum ar fi dacă candidații care vor să devină voluntari ar vedea „în direct” cum facem noi când avem câte ceva de făcut, on-line. Așa că fac publică provocarea, în ideea că ne vom amuza puțin. Dragi voluntari, îmi cer scuze că nu v-am anunțat, dar așa e fair-play și așa totul va fi…inedit chiar și pentru voi!
Așa cum bine știți, de foarte multe ori cuvintele au o putere nemăsurată. De-a lungul vremii, au existat multe fraze care au stat în picioare în faţa timpului tocmai datorită mesajului puternic pe care l-au avut de transmis. Să nu uităm de nemuritorul Gandhi care a rostit: “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Mai ales că e un îndemn care a început să ne placă din ce în ce mai mult după fiecare activitate desfășurată împreună.
De aceea m-am gândit că dacă tot voluntariatul este ceva special pentru noi, să-i facem și pe ceilalți să vadă asta, prin ochii noștri, prin cuvintele noastre. Pentru început eu voi posta principalul motiv pentru care eu am fondat asociația și pentru care sunt voluntar în cadrul ei.
De ce AICR? Pentru că simt că alături de ceilalți voluntari pot face mai multe lucruri bune pentru oamenii care au nevoie, decât dacă aș încerca să fac asta de una singură.
Și o voi nominaliza pe Bianca Pintilie să facă la fel. Fiecare voluntar AICR care acceptă provocarea trebuie să nominalizeze, la rândul său, alt voluntar AICR care să facă răspundă pe scurt întrebării „De ce AICR?” și să posteze răspunsul pe profilul său.
PS: “Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.” (Sherry Anderson) 


Bianca Pintilie, AICRista scriitoare: Provocarea Ancăi mă pune serios la încercare. Nu ca n-aș ști ce să scriu, dar sunt atâtea de spus… De ce AICR? Hm, aș putea scrie neîntrerupt la cât de multe lucruri frumoase ma gândesc… Și-atunci, dacă AICR îmi trezește mereu cheful de viață și dorința de a schimba ceva prin acțiunile mele, pot spune ca sunt #‎voluntarAICR pentru că tot ceea ce facem în cadrul asociației, oricât de mic ar părea, are efecte solare într-o comunitate uneori cam ploioasa. :)) Îmi place sa pictez viața mea și viețile celorlalți cu minunatele culori ale bucuriei, entuziasmului și implicării. Cam asta face un voluntar, găsește mereu resurse nelimitate în sufletul său pentru a umple lumea sa și lumea noastră cu mii de curcubee. Mulțumesc mult de tot asociației și colegilor mei pentru toată culoarea pe care mi-au pus-o la dispoziție să dau drumul curcubeelor mele să schimbe lumea. ♥ Ca de la AICRistă la AICRistă, o provoc pe Andreea Sofronie să ducă mai departe leapșa.

#deceAICR?


Andreea Sofronie, AICRista organizată: Bună! Sunt Andreea și sunt ‪#‎voluntarAICR‬ și astăzi voi răspunde provocării primite de la ‪‎Bianca Pintilie‬: ‪#‎deceAICR‬? În primul rând pentru că este locul unde merg cu plăcere, pentru a interacționa cu oameni minunați și pentru a afla lucruri noi! Știi?! AICR este acel ceva care te face sa vezi lucrurile altfel, îți deschide ochii imaginației, te face sa capeți încrederea necesară în tine pentru a-ți exprima părerea liber și fără constrângeri! Este locul unde nu contează cine ești în afara asociației, acolo toți suntem AICRiști egali! Este binele necesar în dezvoltarea mea/ta personală! Am cunoscut oameni importanți ai României (precum domnul Dan Puric și domnul Iulian Tănase) pe care nu i-aș fi descoperit fără AICR, i-am putut ajuta pe cei nevoiași (“Alerg pentru spitalul copiilor”) și …sunt multe alte lucruri inedite, unice, pe care doar la AICR le poți trăi! De asta iubesc AICR, este experiența pe care aș repeta-o fară să stau pe gânduri!!! Sfatul meu: îndrăznește și alătură-te echipei noastre! Merită, pe cuvânt de #voluntarAICR! Aici am cunoscut o minunată persoană, doamna Geanina Stoleriu‬, de aceea o provoc sa ducă leapșa mai departe!


Geanina Stoleriu, AICRista mămică: Multumesc Andreea Sofronie pentru provocare, sper să duc la capăt cu brio această sarcină. Pentru cine nu mă știe, numele meu este Stoleriu Geanina, mama a 2 copii poznași și înca unul care e pe drum și sunt ‪#‎voluntarAICR‬. ‪#‎deceAICR?‬ Păi din mai multe motive. Unul ar fi ca această asociație este făcuta de către oameni cu sufletul mare pentru alte suflete nevoiașe, în ceea ce privesc proiectele caritabile ca Shoebox, Moinești Aleargă pentru Spitalul Copiilor, etc. Al doilea ar fi faptul că AICR chiar dorește schimbarea în bine a comunității noastre prin diverse proiecte ce țin de cultură ca FilMoFest, CitiM, Șueta mămicilor. Și nu în ultimul rând pentru faptul că în această asociație se află oameni devotați, tineri, cu spirit de inițiativă. Chiar dacă în ultima perioadă nu m-am putut implica așa cum aș fi vrut dată fiind situația actuală, voi încerca pe cât posibil să răspund și altor provocări atât cât îmi va permite timpul. Trimit mai departe aceasta provocare doamnei Jescu Mihaela, o mamică deosebită care se implică zi de zi în educația celor trei puiuți.