Fondată în ianuarie 2015 de un grup de moineșteni sensibilizați de situația dramatică a unor familii din împrejurimile Moineștiului, Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată pentru a aduce împreună oamenii care împărtășesc aceleași idei despre ceea ce trebuie să însemne o comunitate responsabilă și oamenii care mişcă lucrurile pentru a face din Moinești un oraș mai bun, un oraş în care să fim mândri că locuim. Povestea lor s-a împletit cu cea a copiilor sărmani după o perioadă în care,  au intrat în viețile lor înaintea sărbătorilor de Crăciun și au înțeles că nu e totul pierdut, că vor și pot să schimbe mai mult.

După o zi ca asta ni s-a confirmat că nimic nu e mai mulțumitor decât zâmbetele copilașilor de pe buzele lor crăpate de vânt și vremea potrivnică. După o zi ca asta în care am pregătit listele și cadourile cu entuziasm, fără să știm câte emoții ne vor încerca atunci când o să trecem pragurile locurilor cărora acești îngerași le spun "acasă", după zâmbetele și dorința de a face bine a prietenilor care ni s-au alăturat, după plâns, după mulțumirea că am făcut ceva ce copilașilor li s-a părut extraordinar, sincer, nu mai am cuvinte să vă spun ce mult înseamnă acum pentru mine simplul cuvânt ACASĂ. Și cred că toți prietenii care au venit cu noi simt la fel. Simțeam bucuria lor și faptul că i-am văzut zâmbind atât de fericiți m-a făcut să îmi dau seama că pentru astfel de cazuri, Dumnezeu a pus gânduri bune în oameni ca noi pentru a face fapte bune răsplătite în fericire sinceră. Îmi doresc să facem cât mai mulți îngerași fericiți. Of, Doamne de-ati ști ce-au văzut ochii mei. De-ati ști că pentru unii acasă este un locșor de-o cameră cu-o sobă, masă și pat. De-ati ști voi că pentru unii șosetele sunt un lux pe care și-l permit doar cât merg la școală și-acasă stau desculți pe podeaua rece. De-ati ști voi că poate pentru ei acasă înseamnă doar un singur lucru: familia... Of, de-ati ști voi cât suntem noi de bogați...Doamne!!  (Anca)

Astăzi, cu cei treizeci și cinci de voluntari, Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă oferă oamenilor cu suflet deschis o largă diversitate a programelor de voluntariat care să le deschidă calea spre împlinire personală şi recunoaştere socială. 

Noi, echipa AICR, ne dorim să continuăm să îmbunătățim situația materială a vieții copilașilor sărmani. Și de ce nu, ne vom îndrepta eforturile și pentru a da viață inițiativelor prin care să scoatem la iveală lucruri frumoase, atât în domeniul cultural, educativ, social, filantropic-religios, cât și în ceea ce privește protecția mediului și promovarea intereselor cetățenești. Noi vom încearca din răsputeri să transformăm în realitate ideea de la care am început să ne unim forțele! Ne dorim să devenim un liant între ideile oamenilor implicați, o modalitate de comuniune a voluntarilor în spiritul implicării, seriozității, responsabilității, entuziasmului, dezvoltării, transparenței, adevărului, binelui şi frumosului.


Suntem pregătiți să ne asumăm cu încredere căile nebănuite ale viitorului, însă știm că singuri ne va fi greu să reușim. De-aceea îndemnul nostru este să rezonați cu fiecare apel pe care îl lansăm către voi, către voi susținătorii noștri minunați. Avem certitudinea că numai cu ajutorul vostru vom reuși să facem ceea ce ne-am propus.

Pentru a afla despre activitățile noastre și despre modalitățile prin care vă puteți implica, vă sfătuim să ne urmăriți pe site-ul nostru http://initiativele-comunitatii-responsabile.ro/, precum si pe facebook pe pagina Asociației: https://www.facebook.com/initiativepentruocomunitateresponsabila

Dacă doriți să luați legătura cu noi, puteți folosi adresa de e-mail general: contact@initiativele-comunitatii-responsabile.ro sau o puteți contacta pe:

Anca Balaban Popa Iscu – Preşedinte / Membru Fondator
E-mail: anca@initiativele-comunitatii-responsabile.ro
Telefon: 0757 253 214

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.