În primul rând, le mulțumim celor care au participat la prima ediție a Zilei Moineștenilor Minunați și îi asigurăm că vom continua să facem din acest eveniment o tradiție a ong-ului nostru. În al doilea rând, mulțumim d-lui primar Viorel Ilie pentru că ne-a facilitat desfășurarea evenimentului prin asigurarea locației. De asemenea, mulțumim Bibliotecii Municipale „Ștefan Luchian” pentru găzduire și d-nei Maria Petrariu și Tipografiei PIM pentru realizarea dimplomelor ce au fost înmânate voluntarilor și donatorilor noștri minunați.

ziua moinestenilor minunati ianuarie 2015

ZMM s-a vrut a fi o întâlnire pentru a sărbători împreună succesul campaniei ShoeBox Moinești, din decembrie 2014, pentru o raportare exactă în fața donatorilor sufletiști. Am discutat despre ShoeBox, despre locurile unde am fost, despre cazurile unor copii care ne-au impresionat până la lacrimi și despre cum toată povestea acestei campanii se concretizează într-o organizație non-guvernamentală prin care vrem să schimbăm mult mai multe situații în bine.

Întâlnirea moineștenilor s-a transformat spontan într-o dezbatere publică, despre ceea ce vor să facă, despre ideile pe care le au pentru a schimba unele aspecte mai puțin plăcute ale comunității, despre lipsa de comunicare care există între noi, despre faptul că este bine ca astfel de dezbateri să fie mai dese. Am rămas impresionați pentru că ni s-a confirmat pentru a doua oară că moineștenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în comunitatea în care trăiesc.

ziua moinestenilor minunati dezbatere ianuarie 2015

Totodată, ne bucurăm că am realizat cadrul de dezbatere și că toată lumea a ajuns la concluzia aceasta:

Ne întâlnim. Dezbatem. Propunem idei. Facem.

Am făcut și primul pas pentru a „aduna” ideile, așteptările și nevoile moineștenilor. I-am rugat pe toți să scrie pe bilețele post-it-uri și să le lipească pe Panoul Ideilor. Câteva dintre mesajele de pe bilețele le-am dezbătut atunci, iar restul le-am citit atunci când am ajuns acasă. Citind ideile scrise de participanți ne-am bucurat gândindu-ne ce frumos ar fi ca fiecare dorință de-a lor să devină realitate. Fiecare idee să devină proiect.

Ne-am dat seama ce bine ar fi să păstrăm toate bilețelele cu idei lipite pe Panoul Ideilor la fiecare eveniment marca AICR într-o cutiuță, pe care să o numim Cutiuța Ideilor pentru o Comunitate Responsabilă. Și ca totul să fie antrenant și motivator, după fiecare eveniment vom scrie lista ideilor participanților, o vom posta online și pe măsură ce vom face din idei, proiecte, începem să bifăm ideile devenite proiecte.

aicr panoul ideilorNe bucurăm mult că moineștenii au apreciat ceea ce noi am început și sperăm ca anul acesta să se alăture nouă pentru a face bine acolo unde este mare nevoie, pentru a promova voluntariatul și activitățile formale și non-formale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.