AICR vă propune o serie de întâlniri lunare agreabile cu moineșteni de diferite vârste sau meserii, iubitori de lectură și dornici de conversație de calitate, intitulate “CitiM – Citim în Moinești”.

Vom putea astfel să încurajăm cât mai mulți moineșteni să citească, să se bucure de discuții legate de ceea ce au citit, de întâlnirile cu oameni pentru care cărțile sunt o adevărată pasiune sau, de ce nu, chiar cu scriitori.

Fiecare întâlnire se va concentra pe o anumită temă sau pe o anumită carte ce va fi pusă în discuție. De exemplu: cărțile preferate, scriitori din zonă, cărți care schimbă vieți sau pe orice subiect va fi propus în feedbackul pe care-l vom primi de la participanți. Ne dorim să aflăm care sunt cărțile pe care le mai citesc moineștenii, precum și să prezentăm pe îndelete acțiunile asociației care promovează cititul și cunoașterea scrierii corecte.

Locația și ora de desfășurare a evenimentelor va fi anunțată cu 3 zile înainte de fiecare întâlnire CitiM.

Moineștenii care vor să vină la evenimente trebuie să completeze formularul menționat în descrierea evenimentului pentru a ști exact câte materiale vom aduce. Periodic vor fi disponibile materiale de birotică, cărți, reviste, etc. în funcție de tema evenimentului.

Evenimente noastre vor fi structurate în două părți. Prima jumătate se va axa pe tema specifică aleasă și pe realizarea ~prezentării~ unui cuvânt, a înțelesurilor sale sau a normelor de scriere corectă, iar a doua jumătate va fi secțiunea în care face propuneri pentru viitoarele întâlniri CitiM.

Evenimentul va fi moderat, astfel încât participanții să păstreze discuția pe tema aleasă și mai ales pentru a se asigura faptul că toți participanții vor avea timpul necesar să-și împărtășească ideile. Periodic evenimentele se vor bucura de prezența unor scriitori, profesori de literatură.

La finalul evenimentului participanții vor fi rugați să acorde câteva clipe pentru feedback: cum li s-a părut evenimentul, cum li s-a părut tema aleasă, cum s-au simțit, ce au învățat (dacă au avut ceva de învățat din discuții) și nu în ultimul rând cum poate fi îmbunătățit formatul evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.