Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă a semnat astăzi, 28 iunie 2019, contractul de finanțare nerambursabilă pentru componenta Cultură, în baza Legii 350 / 2005, prin care U.A.T.- Municipiul Moinești, autoritatea locală publică finanțatoare a ONG-urilor ce implementează activități culturale, sociale sau de tineret pe parcurul anului 2019, a aprobat și finanțat proiectul „Moinești Next Generation – Școala de vară de leadership cultural”.

Proiectul cultural finanțat de U.A.T. pentru Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă, intitulat „Moinești Next Generation – Școala de vară de leadership cultural”, are următoarele caracteristici:

Scopul: crearea unui spațiu propice pentru formarea tinerilor moineșteni să fie în măsură să genereze noi proiecte și să conducă programe culturale.

Obiectiv general: Însușirea valorilor leadershipului și noțiunilor de scriere de proiecte, între tinerii cu vârste între 14-21 de ani, oferindu-le acestora alternative culturale, educaționale și de petrecere a timpului liber în perioada vacanței de vară.

Grupul țintă şi impactul proiectului asupra lorBeneficiarii programului școlii de vară sunt tineri pasionați de cultură care doresc să se implice în conceperea și implementarea de noi proiecte. Aceștia vor intra în contact cu concepte noi și cu informații care îi vor ajuta pe viitor pentru crearea unor noi experiențe și proiecte necesare tinerei generații.

Principalele activităţi din proiect:

Activitatea nr. 1 – Comunicarea și coordonarea echipei de implementare;

Activitatea nr. 2 – Discuții cu potențiali parteneri;

Activitatea nr. 3 – Încheiere parteneriate;

Activitatea nr. 4 – Conceperea instrumentelor de promovare;

Activitatea nr. 5 – Promovarea imaginii proiectului;

Actvitatea nr. 6  – Crearea programului detaliat conform obiectivelor;

Activitatea nr. 7 – Realizarea procesului de selecție a participanților;

Activitatea nr. 8 – Pregătiri administrativ organizatorice pentru implementarea proiectului;

Activitatea nr. 9 – Desfășurarea efectivă a școlii de vară;

Activitatea nr. 10 – Monitorizare și raportare;

Durata proiectului: 2 luni (Iulie – August 2019)

U.A.T. – municipiul Moinești sprijină logistic constant activitățile Asociației Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă, motiv pentru care aducem mulțumiri conducerii și angajaților acestei instituții.

De asemenea, dorim pe această cale să îi felicităm pe toți cei care își propun să fie agenți ai schimbării prin proiectele pe care le vor organiza și să le urăm succes în desfășurarea lor:

  • Asociația “Activ” Moinești – cu proiectul Campania de informare și mediatizare a proiectului “Salvăm Salvatorii” – Centru Social pentru cursuri de prim ajutor și sediu pentru serviciul de ambulanță al municipiului Moinești.
  • Asociația Breasla Actorilor – cu proiectul Studioul de arte „Breasla Actorilor”- Arte stradale.
  • Asociația “Împreună pentru Enescu” – cu proiectul Art Studio.
  • Grup Local de Inițiativă pentru Tineret – cu proiectul Glit Fest – Festivalul de Arta Urbana, ediția a III-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.