Școala de vară de leadership cultural
Moinești, 10 – 18 august 2019
În curând începe Școala de Vară de Leadership Cultural!
Timp de 9 zile, între 10 și 18 august, 30 de tineri (liceeni & studenți) vor învăța de la cei mai buni cum să schimbe lucrurile în jurul lor.
Am pregatit 9 zile tematice în care participanții vor fi angrenați în peste 24 de activități, vor lua parte la ateliere creative și vor învăța prin activități interactive.
Școala de Vară combină activități indoor și outdoor, provocări practice, investigații digitale, sesiuni de lucru teoretice și practice, prelegeri, prezentări, dezbateri și proiecții menite să implice participanții în subiecte precum inițiative de tineret, consumerism cultural, leadership cultural, bazele leadershipului, viziunea pentru construirea succesului, scrierea de proiecte, lucru în echipă, orientare în carieră și să îi conecteze la viitor.
Vă așteptăm cu drag!
Despre concept
Moinești Next Generation este un program intensiv de dezvoltare și echipare cu competențe esențiale în procesul de leadership al echipei și management al proiectelor culturale.
De asemenea, echipa A.I.C.R. a gândit să creeze o școală de vară interactivă pentru tinerii care de obicei sunt implicați în postura de voluntari ai diferitor școli de vară, pentru a le da ocazia să fie ei înșiși beneficiari. Astfel, Moinești Next Generation este un creator de context de dezvoltare personală și de conștientizare a puterii personale prin implicare și voluntariat a fiecarui participant.
Este un program complex construit de o echipă mentori și transpus în cadrul unui proiect local, pentru formarea tinerilor moineșteni, și nu numai, ca aceștia să fie în măsură să genereze noi proiecte și să conducă programe culturale.
Prin responsabilitatea participanților ca la finalul școlii de vară să organizeze împreună sau individual un nou proiect cultural în Moinești, școala de vară urmărește ca aceștia să-și împărtășească viziunea asupra inițiativelor culturale de care are nevoie municipiul nostru pentru a crește gradul de consum, gradul de implicare și gradul de informare cu privire la programele culturale.
Cod de onoare
Este o prioritate a acestui program ca toți participanții să se simtă într-un loc sigur în care să poată avea încredere în învățarea și explorarea lor. Este crucial să fim conștienți de faptul că încrederea și sprijinul reciproc sunt importante în cadrul sesiunilor de lucru. De aceea, sunteți obligați și încurajați să contribuiți la îmbunătățirea experienței celorlalți participanți și să încurajați entuziasmul pentru învățare, onestitatea intelectuală, vigoarea în dezbatere, deschiderea și respectul față de ceilalți.
Angajamentul echipei noastre de mentori față de participanți este să vă respectăm pentru că veți investi timp prin participare și implicare în programul nostru. Prin aderarea la următoarele principii de bază, și prin lucru împreună, putem continua să promovăm un mediu non-formal și informal de învățare respectuos, în care ne îmbunătățim viața
prin educație altfel. Ca participanți la acest program, ne dorim să fiți în asentimentul echipei de organizare și să vă luați angajamentul să:
- Participați la toate sesiunile de lucru și la toate activitățile programului ce se vor desfășura în perioada 10-18 august 2019;
- Vă asumați responsabilitatea pentru propriul parcurs de învățare, pentru conduita constructivă cu ceilalți colegi participanți, mentori de succes, voluntari și organizatori;
- Tratați cu demnitate și respect toți voluntarii din echipa A.I.C.R., precum și toți ceilalți participanți;
- Nu hărțuiți, înfruntați sau interferați în vreun fel cu orice alt participant în orice mod care ar putea contribui la perturbarea participării lor sau la crearea unui mediu intimidant sau neplăcut pentru membrii echipei A.I.C.R sau pentru participanți în general;
- Încercați schimbul neîngrădit de cunoștințe, idei, studii de caz, modele de bune practici și să încurajați prin acțiunile voastre împărtășirea ipotezelor și toleranța opiniilor alternative, pentru că astfel va crește gradul nostru de învățare colectivă. Discuțiile ne vor ajuta să avem o colaborare cu rezultate vizibile și cu siguranță, vor îmbogăți învățarea prin angajament dinamic și o dezbatere sănătoasă.
Am creat un proiect care are ca scop să fie deschis pentru toată lumea, pentru următoarea generație dornică să capete experiențe noi de învățare și oportunități de implementare a propriilor idei de proiecte culturale.
Mentorii Next Generation
Mentorii Moinești Next Generation sunt facilitatori cu experiență și vor aplica cele mai moderne metode și se vor implica activ în procesul educativ.
Pentru că știm că mentorii buni pot schimba lumea și mai ales, pot să fie modele și să inspire pe cei din jur, noi, la A.I.C.R., ne înconjurăm doar de oameni dedicați, responsabili, creativi, cu personalități puternice care vor contribui pe bune la dezvoltarea participanților.
Alătura-te echipei de mentori! A.I.C.R. este în permanență în căutare de noi colaboratori pasionați, energici, cu experiență în activități educative și proiecte culturale, care să se alăture echipei noastre.
Vrem să formăm o super echipă de mentori pentru participanții școlii de vară și pentru voluntarii asociației. Au nevoie să le fim aproape, să îi sprijinim în dezvoltare, să îi încurajăm, să îi inspirăm, să îi motivăm.
Promitem că mediul de lucru este unul profesionist și antrenant, propice pentru activități extraordinare, cu resursele necesare și oameni implicați.
Participanții Next Generation
Participanții pe care ni-i dorim la Moinești Next Generation sunt tineri dornici de o nouă experiență de învățare non-formală și informală.
Pentru că știm că participanții implicați pot schimba percepția comunității despre tineri și mai ales, că pot să își influențeze și colegii și prietenii, noi, la A.I.C.R., vom sprijini și încuraja tinerii organizați, consecvenți, punctuali, cu dorința de a se dedica cauzelor în care cred.
Vrem să formăm o super echipă de participanți, fie elevi (cel puțin clasa a VIII-a) sau studenți, cu vârste cuprinse între 14 și 21 ani, tineri implicați în activități extrașcolare, pasionați de artă și cultură, scriitură, muzică, dans, teatru, arte vizuale, arte plastice și voluntariat.
Promitem să explorăm împreună provocările ce ne înconjoară în viața de zi cu zi în orașul nostru, să prezentăm o paletă largă de idei noi și inspirație, într-un mediu de învățare relaxat și antrenant, propice pentru a căpăta încredere în forțele proprii, pentru a face planuri pentru viitor, alături de o echipă minunată.
Programul Școlii de vară
Programul școlii de vară este de sâmbătă, 10 august, până duminică, 18 august, de la ora 9:00 la 17:30.
Programul orientativ al unei zile: Fiecare zi include activități și resurse pentru dezvoltarea de abilități, de cunoștințe, pentru că fiecare zi are desemnată o tematică de învățare. La ora 9:00 ne întâlnim la bibliotecă/centrul cultural/sala de ședințe și, în funcție de zi, participăm la ateliere creative și sesiuni de lucru pe tematica zilei. Apoi, servim masa de prânz împreună, ne relaxăm și povestim. În cea de-a doua parte a zilei, continuăm să învățăm prin provocări și activități interactive, iar începând cu ora 17:00 ne concentrăm să concluzionăm momentele importante și învățămintele zilei, ca mai apoi să discutăm programul de activități pentru următoarea zi.
Experiențe, jocuri și proiecte reale
- Sâmbătă, 10 august, ziua 1 → Conferința de deschidere oficială a Școlii de vară de leadership cultural
- Duminică, 11 august, ziua 2 → Sesiuni de lucru pe tematica: Inițiative ale tinerilor între consumerism și leadership cultural
- Luni, 12 august, ziua 3 → Sesiuni de lucru pe tematica: modele bune practici și inovație culturală
- Marți, 13 august, ziua 4 → Sesiuni de lucru pe tematica: leadershipul cultural între gestionarea eșecului și construirea succesului – scrierea, bugetarea și implementarea proiectelor culturale
- Miercuri, 14 august, ziua 5 → Sesiuni de lucru pe tematica: tehnici de negociere și fundraising pentru organizarea de evenimente
- Joi, 15 august, ziua 6 → Sesiuni de lucru pe tematica: motivarea echipelor
- Vineri, 16 august, ziua 7 → Sesiuni de lucru practice pe tematica: proiectul cultural de la idee la practică
- Sâmbătă, 17 august, ziua 8 → Desfășurarea mini-proiectelor organizate de participanții școlii de vară în fața publicului moineștean
- Duminică, 18 august, ziua 9 → Recepția de închidere a Școlii de vară de leadership cultural
Cum poți participa
Participarea este gratuită. Prezența la activități este obligatorie pe tot parcursul Școlii de Vară!
Înscrierile se fac completând toate rubricile din formularul online (click aici: INREGISTRARE Moinesti Next Generation 2019) și transmițându-l împreună cu celelalte documente necesare în format scanat sau fotografiate la adresa contact@initiativele-comunitatii-responsabile.ro până la termenul limită de 30 iulie 2019.
Dosarul de participare va cuprinde:
- formularul online de înscriere a candidaturii (obligatoriu).
- copie CI elev (obligatoriu).
- copie CI părinte/tutore instituit legal (obligatoriu); pe verso, titularul CI va declara că este de acord ca fiul/fiica/minorul (nume, prenume) să participe la școala de vară organizată de AICR, și își va adăuga numele, prenumele și semnătura.
- adeverință de elev (obligatoriu); pe verso, dirigintele/directorul unității de învățământ va aviza participarea elevului la școala de vară, menționând că acesta nu a avut abateri disciplinare în cursul anului școlar. // copie carnet de elev/student vizat pentru anul 2018-2019 (obligatoriu).
Nu se validează formularele în care nu sunt precizate numerele de telefon la care candidații să poată fi contactați pentru eventualele clarificări ale detaliilor organizatorice.
Selecția
Se va face în baza informațiilor și documentelor solicitate în formularul online.
Rezultatul selecției va fi anunțat pe site-ul AICR, pe facebook-ul AICR și pe adresele de mail ale participanților admiși la data de 3 august 2019.
Candidații selectați sunt obligați să confirme participarea la Școala de vară în termen de 24 de ore de la anunțarea rezultatelor. În cazul în care nu se confirmă participarea, următorii candidați cu punctajul cel mai mare vor fi considerați câștigători. Locurile sunt limitate!
Înregistrează-te acum!
Completează formularul de INREGISTRARE Moinesti Next Generation 2019 până în 30 iulie și participă gratuit la Școala de Vară! Anunțul cu locurile confirmate se va trimite pe e-mail până la data de 3 august 2019.
Înregistrează copilul la Școala de vară!
Dacă ești părinte, îți poți înscrie gratuit copilul în proiectul Moinești Next Generation, ținând cont de condițiile de participare:
- copilul a absolvit minim clasa a VIII-a
- copilul are între 14 și 21 ani
- copilul este înscris la o instituție școlară și poate prezenta adeverință de elev/student sau copie carnet de elev/student vizat pentru anul 2018-2019
Înscrierea asigură accesul gratuit la:
- Mentori cu experiență
- Activitățile educaționale, dar și recreative
- Materiale educaționale excepționale
- Masă de prânz
Pentru confirmare, părinții vor trimite ulterior documentele necesare pentru înscriere (formularul online de înscriere a candidaturii, copie CI elev, copie CI părinte, adeverință de elev // copie carnet de elev/student vizat).
Contactează-ne acum!
Răspundem întrebărilor în timp util. Scrie-ne pe contact@initiativele-comunitatii-responsabile.ro
IMPORTANT
Moinești Next Generation – Școala de vară de leadership cultural – un proiect inițiat de Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă din Moinești. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenţei informaţiilor prezentate revine Asociației Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă.
Proiect realizat cu sprijinul Unității Administrativ Teritoriale – municipiul Moinești. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Unității Administrativ Teritoriale – municipiul Moinești și nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.