AICR: Te-aș ruga să te prezinți, pe scurt, pentru cei care nu te cunosc.

Mihaela: Mă numesc  Mihaela  Jescu, am 37 de ani, sunt din Moinești  și, deocamdată, am ales să fiu mamă  cu normă întreagă. Chiar dacă sunt educatoare, cea mai mare parte a timpului am lucrat ca jurnalist, între timp încercând și experiențe în alte domenii, atât în România, cât și în alte țări. Mă bucur să am în viața mea patru copii minunați dintre care doar 3 copiii mei naturali. Sunt o persoană volubilă, care învață și împarte cu aceeași bucurie.

jescu mihaela despre voluntariat (1)

AICR: Ai un motto după care te ghidezi în tot ceea ce faci?

Mihaela: Mă cam feresc de standarde și rețete, dar știu că în tot ceea ce fac și hotărăsc să mă implic, nu-mi place să las lucrurile neterminate. Și-mi vine acum în minte expresia: ,,Don’t burst my bubble!”

AICR: În ce împrejurări ți-ai dat seama că vrei să faci voluntariat pentru AICR?

Mihaela: Lucrurile au venit firesc, de la gesturi mici și s-au legat mai apoi. Am găsit posibilitatea de a fi de ajutor; am propus băieților mei să dăruiască dintr-ale lor unor copii nevoiași în cadrul Shoe Box și… cam de acolo.

AICR: Cum se reflectă voluntariatul în tot ceea ce faci?

Mihaela: Eu sunt prinsă în tot felul de activități etichetate drept mărunte și faptul că sunt și voluntar nu face decât să mă provoace să fiu mai atentă cum îmi programez acțiunile. Da, cred că mă face să fiu mult mai atentă la felul cum, când și cât pot fi de folos.

jescu mihaela despre voluntariat (2)

AICR: Care consideri că sunt activitățile sau proiectele cele mai reușite? Ai un proiect de suflet din tot ceea ce facem în cadrul asociației?

Mihaela: Eu apreciez toate activitățile. Toate mi se par importante și, chiar dacă au fost de mai mică amploare, eu le consider reușite. Activitatea de suflet este CitiM, în care încerc să mă implic cât mai mult întrucât sper că tot mai mulți vor descoperi că lectura nu este doar cu adevărat benefică ci poate fi și distractivă.

AICR: Cum te simți înainte și după fiecare implicare de-a ta în tot ceea ce facem?

Mihaela: Înainte de activități încerc să fiu cât mai pregătită, în funcție și de rolul meu în activitate, iar după, am un plăcut sentiment că am mai făcut ceva bun. Întotdeauna caut să fiu atentă la detalii și să învăț din ce nu a ieșit întocmai cum mi-am propus.

jescu mihaela despre voluntariat (3)AICR: Se completează voluntariatul cu statutul pe care îl ai acum? Care a fost cea mai mare satisfacție de când te-ai alăturat echipei de AICRist?

Mihaela: Îmi vine acum în minte cazul Mariei Apetrei și Lectura la grădiniță. În ceea ce privește lectura publică, mi-ar plăcea să o putem face cât mai des, cât mai distractiv, în toate instituțiile de învățământ din zonă, atât în timpul anului școlar cât și în vacanțe.

AICR: Ce reprezintă pentru tine asociația AICR?

Mihaela: AICR reprezintă pentru mine o minunată cale de a mă implica acolo unde aș putea fi de folos și de a-mi pune în practică idei care, altfel, ar fi mai greu de susținut.

AICR: Ce le recomanzi celor care vor să devină voluntari în cadrul asociației AICR?

Mihaela: Cei care vor să devină voluntari AICR sunt, cu siguranță, gata să dăruiască din cunoștințele și din timpul lor. Recomandarea mea ar fi să o facă cu rigurozitate, cu respect față de colegi și față de cei cărora le sunt dedicate activitățile și cu consecvență. Iar dacă totul se face pe fondul unei bune comunicări, AICR va aduce multe zâmbete pe chipul moineștenilor.

AICR: Ai dori să transmiți ceva cititorilor site-ului, persoanelor care îți sunt dragi, colegilor sau moineștenilor care citesc acum acest scurt interviu?

Mihaela: Voi mulțumi încă o dată voluntarilor discreți, cum îmi place să le spun, băieților mei dragi: Sergiu Rau, Victor Velea, Dan și Ioan, pentru înțelegerea cu care acceptă implicarea mea în acțiunile la care particip. Voi mulțumi colegilor că îmi suportă vorbăria iar pe cei care încă nu ne cunosc sau nu îndrăznesc să să iasă la lumină îi invit să vină, să ne cunoască, să-și prezinte ideile. Îndrăzniți! AICR vă poate ajuta să (vă) îdepliniți vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.