În perioada 1-7 august, în întreaga lume este marcată Săptămâna mondială alăptării, ocazie cu care echipa AICR va organiza în Moinești un seminar gratuit despre alăptare prin care mamele să fie încurajate în a-şi hrăni la sân copiii, astfel încât să le creeze premisele unei dezvoltări armonioase.

afis sueta mamelor seminar saptamana mondiala alaptarii eveniment aicr moinesti

Pentru ziua de 4 august, AICR vă propune ce-a de-a șasea ediție a evenimentului Șueta mamelor moineștence care va fi practic un seminar despre alăptare la care se va discuta despre nutriție și stil de viață sănătos în alăptare, alăptarea în sisteme ergonomice de purtare a bebelușilor, creșterea și menținerea secreției de lapte matern, somnul copilului alăptat și al mamei lui, importanța, avantajele și beneficiile alăptării, înțărcarea cu blândețe și despre grupul local de mămici din Moinești și împrejurimi, de sprijin în alăptare. Cursul este adresat în special gravidelor, dar și proaspetelor mămici. 

Pentru a avea un start corect în procesul alăptării, avem nevoie de informații corecte și de sprijin din partea celor din jur. Eventualele probleme pot aparea, dar putem învata cum sa le prevenim. Seminarul are o durată de 60-90 min. Puncte cheie abordate în cadrul seminarului despre alăptare: Fiziologia alăptării, Provocări în timpul alăptării (anatomia sânului, suptul, puseu de creştere, sănătatea mamei), Durata alăptării şi etape & Alimentaţia în timpul alăptării

Seminarul gratuit despre alăptare destinat gravidelor și mamelor care alăptează va fi susţinut de Ștefana Bosoancă, asistent SAMAS.

Scurt bio – Ștefana Bosoancă – educator perinatal și asistent SAMAS, mamă moineșteancă cu patru copilași cărora le este dedicată tot timpul.
Îi place să participe și să organizeze întâlniri cu mămici pentru că simte bucurie și satisfacție atunci când le este alături și le sprijinină cu sfaturi și informații importante pentru meseria de mamă full time.
Face parte din echipa de Asistenţi de Sănătate pentru Mame şi Sugari din România, dintre puținii educatori perinatali ce pot reprezenta un real ajutor specializat pentru mămici cu sfaturi practice și chiar mici demonstrații.
Ștefana Bosoancă ține astfel de cursuri și seminarii de aproape un an, iar până în prezent câteva zeci de mămici din Moinești, Bacău sau chiar Iași au beneficiat de sprijinul său, iar interesul este în continuă creștere.
Copiilor săi își dorește să le transmită iubirea, responsabilitatea, echilibrul, deschiderea și gândirea pozitivă, să îi învețe să vadă tot ceea ce este frumos și bun în această lume.
Mai multe despre ea ca mămică puteți afla citind un interviu de anul trecut pe care Ștefana l-a acordat echipei SuntParinte.ro.

Înscrierile se vor face telefonic la 0757-253-214 sau printr-un mesaj privat pe facebook, sau prin mail: contact@initiativele-comunitatii-responsabile.ro cu subiectul „participare seminar alăptare”.
Persoanele înscrise telefonic sau pe Facebook prin mesaj privat sau pe mail, vor primi detalii despre locația de desfășurare a seminarului și oră. Nu se va lua în calcul doar participarea virtuală la eveniment prin apăsarea butonului “participă”. Locurile sunt limitate. Vă așteptăm!

***”Alăptează și muncește – este posibil!” este sloganul sub care se va desfășura “Săptămâna Mondială a Alăptarii” în perioada 1-7 august 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.