Preselecţia pentru alegerea reprezentantelor Mun. Moinești la concursul de Miss Cantemir 2016 va avea loc sâmbătă 12 noiembrie de la ora 12 în Sala de Festivități din incinta Primăriei Municipale.

anunt-preselecti-miss-moinesti-miss-cantemir-republica-moldova-2016

  • Vor fi selectate 2 reprezentante pentru participare și desigur, 2 rezerve pentru situația în care se întâmplă ceva (răcește una din reprezentante și nu mai poate cânta, etc.).

La preselecţie se pot prezenta toate candidatele doritoare, acestea trebuind să îndeplinească termenii și condițiile de mai jos:

  • să fie din Moinești, din cartierele acestuia, din orașele sau localitățile apropiate, cu mențiunea că în cazul în care vor trece de preselecții, acestea vor reprezenta Moineștiul,
  • să aibă între 14 – 18 ani,
  • să aibă înălțimea minimă de 1.65 m, măsuri cât mai apropiate de 90 – 60 – 90 și
  • să aibă un talent artistic dezvoltat pe latură musical-teatrală, canto, dans sau teatru.
Candidatele care se prezintă la preselecție trebuie să aibă acordul părinților (să-i informeze și să fie de acord), deoarece după selectarea reprezentantelor, acestea vor trebui să aibă un acord parental (procură) semnat la notariat din partea părinților în vederea deplasării în Republica Moldova.

Probele de la Miss Cantemir sunt: (extras din regulamentul official trimis de către organizatori)

„1. Proba artistică: muzică, dans sau teatru (la alegere);
2. Proba de intelegenta – a) răspunsuri fulger la întrebările de cultură general, b) proba surpriza;
3. Proba de coreografie (orice stil de dans);
4. Proba suporterilor (participanta prezinta un numar artistic, poate fi sustinuta de mai multe persoane sau o singura persoana, deasemenea participarea ei nu este obligatorie la aceasta proba);”

De aceea probele de la Preselecția pentru Reprezentantele Moineștiului sunt:

1) Prezentare personală – Solicităm pe o foaie A5 o scurtă prezentare personală a candidatelor care va fi realizată în limita a 3-5 fraze. Prezentarea va fi citită de către candidate (pentru a se juriza dicția, naturalețea în exprimare, prezența scenică). Prezentările candidatelor selectate vor fi trimise către organizatorii Miss Cantemir și vor fi citite în timpul defilării de la începutul concursului din Republica Moldova.
2) Interpretare melodie/dans/monolog teatral – Solicităm pe stick USB mp3-urile negativelor care sunt necesare pentru proba artistică nr 1 din concursul Miss Cantemir. Pentru prima probă concurentele trebuie să aleagă între a cânta o melodie, a realiza un moment de dans sau un monolog teatral.
3) Dans coregrafic – Solicităm pe stick USB mp3-urile melodiilor care sunt necesare pentru proba artistică nr 3 din concursul Miss Cantemir. Pentru a treia probă concurentele trebuie să realizeze un dans coregrafic (dans în cuplu, dans în mai multe perechi, dans cu ansamblu sau grup de dans).
4) Proba suporterilor – Solicităm pe stick USB mp3-urile necesare pentru proba suporterilor. La preselecții candidatele au dreptul de a-și prezenta echipele de susținere și momentele artistice puse la cale împreună cu acestea. Mai multe candidate pot avea aceeași echipă de susținere. Important este ca reprezentantele Moineștiului să aibă la concursul Miss Cantemir la cea de-a patra probă un număr artistic care să fie susținut de un grup vocal/de dans.

Alte precizări importante de știut de către candidate:

1) Pentru proba nr 2 din concursul Miss Cantemir – nu vom mai evalua concurentele la preselecție, mizăm pe cultura generală pe care o are fiecare dintre doritoare. După preselecții vom pregăti reprezentantele municipiului cu un set de întrebări și răspunsuri cu specificul probei.
2) Pentru preselecții, candidatele nu trebuie să aibă rochia pe care o vor lua la concurs în Republica Moldova, dar desigur, ar fi un plus dacă ar avea cum să le pregatească, pentru a ști din start cu ce se merge. Vom puncta mai mult aptitudinile artistice (dans, muzica, teatru) pentru că hainele se pot stabili și după preselecție.
3) Probele de la preselecție se vor desfășura în ordinea enunțată mai sus pentru fiecare dintre candidate.
4) Înainte de startul preselecției va avea loc o ședință organizatorică pentru prezentarea regulamentului, criteriilor de jurizare.
5) În virtutea transparenței și corectitudinii, candidatele, susținătorii, profesorii, familia, pot fi în sală pentru a vedea desfășurarea preselecțiilor. Astfel candidatele vor dovedi și faptul că își pot susține momentele artistice fără emoții în fața unui public.
6) Ne dorim să avem preselecții transparente și juriul delegat nu va pleca din Sală, toate calculele se vor efectua în fața tuturor, rapid. În virtutea responsabilității și asumării deciziilor pe baza criteriilor de jurizare, rezultatele jurizării vor fi făcute publice imediat după încheierea probelor preselecției, după ce se vor aduna punctele acumulate de concurente și se vor verifica.
7) După anunțarea rezultatelor și a reprezentantelor care vor merge și vor reprezenta Moineștiul la Cantemir va avea loc o discuție organizatorică pentru stabilirea următoarelor lucruri de pregătit și de făcut în vederea deplasării și în vederea unei prezențe de success la concursul de peste Prut. Concurentele selectate vor începe după preselecția de sâmbătă pregătirile pentru marea finală din Republica Moldova din data de 18 noiembrie.
Mult succes tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.