În primul rând, le mulțumim mamelor moineștence care au participat la prima ediție a Șuetei mamelor moineștence pentru prezență și pentru deschidere și le asigurăm că vom continua să facem din acestă întâlnire o tradiție a ong-ului nostru. În al doilea rând, mulțumim d-lui primar Viorel Ilie pentru că ne-a facilitat desfășurarea evenimentului prin asigurarea locației.

sueta mamelor moinestence editia ianuarie 2015

Tematica lunii ianuarie propusă de mine pentru Șueta mamelor moineștence a fost „Să definim 2015!”, însă discuția nu a fost numai despre dorințele și rezoluțiile pe care ni le propunem la început de an. Am început să ne cunoaștem și să povestim despre cum am devenit mame, despre familiile noastre și despre felul în care ne raportăm la copii. Mă bucur totuși că pe lângă altele am stârnit o discuție sinceră despre plusurile și minusurile întâlnite de femei când doresc să se ocupe de partea profesională a vieții, despre sistemul tradițional de educație și despre cum ar fi sistemul ideal. A fost interesant să ne cunoaștem și sper că pe viitor fiecare dintre cele care au participat vor avea o contribuție în AICR prin voluntariat. Seara, chiar am fost sunata de o mămică, îi parea rău că nu a putut participa. Cred că ușor ușor ne strângem din ce în ce mai multe. E un semn bun. 🙂

Anca

Șueta mamelor moineștence s-a vrut a fi a o întâlnire mai oficială a grupului de mămici moineștence, mai ales că până în momentul acestei întâlniri, au mai fost alte 6 întâniri prilejuite de diferite ocazii, dar care nu au fost promovate și la care au participat un număr mult mai mic de mămici. Și pentru că tot am amintit despre ele, aș vrea să menționez aici lista cu întâlnirile de până acum:

 1. Cursul despre diversificarea alimentației – 10 ianuarie 2014
 2. Cursul despre alăptarea bebelușului – 31 ianuarie 2014
 3. Cursul despre îngrijirea sugarului – 21 februarie 2014
 4. Întalnirea între mămici și viitoarele mămici – 23 aprilie 2014
 5. Întalnirea între mămici și pitici – 14 noiembrie 2014
 6. Focus grupul despre situația femeilor care intră sau reintră pe piața muncii după lungi perioade de inactivitate – 22 noiembrie 2014

Am putea deci să adăugăm acum întâlnirea cu nr. 7. Șueta mamelor moineștence – 22 ianuarie 2015. O șuetă relaxată, într-un cadru plăcut, cu discuții interesante, cu dezbateri pe teme importante pentru mame și pentru creșterea copiilor, cu împărtășirea experiențelor prin care am trecut, și chiar cu un moment vesel plin de zâmbete și urări de bine și „La mulți ani!” pentru Mihaela Rusu, o mămică a cărei aniversare urma. Ca de obicei, am făcut și primul pas pentru a „aduna” ideile, așteptările și nevoile mămicilor. Le-am rugat pe toate să scrie pe bilețele post-it-uri pentru a le adăuga la bilețelele cu idei lipite pe Panoul Ideilor. Pe lângă asta, feedback-ul câtorva mămici ne-a făcut să ne dăm seama că întâlnirea a fost binevenită.

 • Denisia Pintilie: A fost foarte frumos, mă bucur că avem astfel de întâlniri și în orășelul nostru. Mie personal mi-a prins bine această discuție și sper să avem discuții interesante pe viitor. Aștept cu drag următoarea întâlnire!! Vă pup mămicuțelor!
 • Mihaela Jescu: Mi-a plăcut că mămicile care și-au făcut timp să participe sunt de vârste diferite, cu copii de vârste diferite, cu meserii diferite, cu experiențe diverse. Mă bucur că mămicile au fost relaxate și-mi cer scuze că, poate, am mâncat din timpul altora. Promit să mă temperez și mulțumesc de înțelegere!
 • Geanina Stoleriu: A fost ceva nou, diferit, pentru orașul nostru, dar benefic. Așa mai socializăm, aflăm informații utile pentru noi și copii.
 • Ștefana Bosoancă: Pentru o primă întâlnire a mămicilor, eu zic că a fost foarte bine, util, mai ales că simțim nevoia să mai cunoaștem alte mămici, să aflăm lucruri noi. A fost prea scurt timpul, mai ales că fiecare avea atâtea de spus, de adăugat. Mie mi-a prins tare bine întânilrea cu voi! Ne revedem în februarie! Voi aduce ceva bun atunci!
 • Irina Ardeleanu: Eu spun că a fost o super întâlnire, ne-am relaxat, am vorbit despre noi, despre dorințe și nemulțumiri. Sper din tot sufletul să ne întâlnim în continuare și să încercăm să schimbăm ceva în orășelul nostru. Vă pup mămici!

Cred că ar mai fi de adăugat faptul că pot veni la întâlnire atât viitoarele mămici, mamele de bebeluși sau copilași mai mari sau chiar femeile care-și doresc să devină mame și vor să afle lucruri noi despre viața și provocările unei mame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.