Așa cum am promis pe pagina noastră de Facebook, vă ținem conectați cu tot ceea ce ține de campania noastră de recrutări. De data asta ne-am gândit să vă scriem câteva dintre motivele care te-ar face să fii membru în stafful AICR. Nu am stat să ne gândim mult, pentru că ne-am inspirat din motivele pe care ne-au adus pe noi împreună. Și, dacă e să fim sinceri, pentru noi motivele sunt multe, cu o mare încărcătură sufletească. Însă ca să vă faceți și voi o idee am ales doar câteva dintre ele.
- Poți să îți pui ideile bune în practică. Poate nu ai participat la Ziua Moineștenilor Minunați, de aceea, repetăm aici, această replică pe care am spus-o de foarte multe ori atunci: chiar poți să îți pui ideile bune în practică alături de noi. Ne dorim să implementăm proiecte care să aibă idei ieșite la suprafață chiar din mijlocul comunității. Și tu, dacă citești acest articol, probabil ai deja o idee prin care ai putea aduce un plus comunității, însă din cauza lipsei de resurse, sau de prieteni pe care să-i mobillizezi alături de tine ai tot amanat să o pui în practică. Ideea e că dacă îți dorești cu adevărat să te implici, să faci ceva bine, să schimbi ceva în jurul tău, noi te ajutăm. Pentru că noi cu asta am pornit. Cu o idee (de a face bine copiilor sărmani). Și iată unde-am ajuns datorită oamenilor care au crezut în noi și ne-au motivat să punem pe cap la cap tot ce-am vrea să facem – am înființat un ONG care are drept scop să facem din comunitatea în care trăim, una mai responsabilă.
- Schimbi comunitatea din care faci parte. Sună exagerat poate, dar voluntarii sunt oamenii care fac în fiecare zi lucruri mici pentru o lume mai bună. Așadar, dacă vei fi AICRist şi tu, înseamnă că vei face lucruri mici, pentru o lume mai bună, înseamnă că schimbi lumea. Puțin, dar măcar nu stai cu mâinile în sân, așteptând să facă alții. Prin proiectele pe care le organizăm în cadrul AICR şi prin activităţile la care vei participa, alături de ceilalţi AICRiști, produci o schimbare în societate şi îi determini şi pe alţii să te urmeze. Și crede-ne, ăsta e un lucru mare. Cu ideile tale, cu ideile și proiectele noastre pe care le-am planificat deja, cu echipa de care deja suntem mândri, credem cu tărie că îi putem schimba pe cei din jur, să fie mai buni, mai sufletiști, să le pese de ceea ce se întâmplă în jurul lor, și poate, să facem din orășelul nostru, unul de care chiar să ne fie drag. Nu că nu ne-ar fi deja. Dar să ne fie și mai drag. 🙂 Cu siguranță de unii singuri nu puteam face mare lucru, dar într-o echipă, așa cum se vrea și se concretizează a fi AICR, cu siguranță se pot face multe lucruri frumoase.
- Vei deveni mai responabil. Ca voluntar vei fi responsabil de un anumit task, de un proiect sau eveniment sau vei fi chiar responsabil de alţi oameni, dacă vei fi ales drept coordonator al unui departament. Aşadar, nimic nou, îți spunem că și noi, la fel ca toate ONG-urile, depindem unii de ceilalţi. De responsabilitățile pe care le au voluntarii, echipa, depinde succesul unei acțiuni. Dacă tu vrei să te implici cât de mult poți pentru a schimba ceva, vei vedea că şi ceilalţi vor vrea același lucru la rândul lor. Practic, a-ți asuma responsabilități în mod voluntar te poate ajuta să fii mai bun.
- Înveţi o grămadă de lucruri noi. Înveți e un termen cam scorțos și te poate duce cu gândul la școală. Totuși, se poate învăța și altfel, relaxat, într-o echipă cu oameni diferiți, cu experiențe diferite, prin activități dedicate doar echipei sau prin activitățile pe care le vom implementa pentru comunitate. Acumulezi informații noi, de exemplu despre activitatea unui ONG, despre cum funcționează un ONG, puțin despre resurse umane, despre lucrul în echipă, despre planificare și organizare, despre marketing. O mulțime de informații din gama hard skills. Şi aceste hard skills variază în funcţie de departamentul sau proiectul în care te vei implica. Partea frumoasă este că tu alegi ce vrei să înveţi, eşti stăpânul propriului tău proces de învăţare.
- Descoperi la ce eşti bun. Este foarte știut faptul că noi toţi, suntem buni la mai multe lucruri, doar că încă nu ştim despre asta sau nu conștientizăm. Și că e nevoie de un om, de altcineva, să-ţi spună „băi, tu te pricepi foarte bine la asta!”. Fii sigur că alături de noi vei descoperi la ce ești bun. Noi suntem persoane care apreciază când cineva se pricepe la ceva și nu ne sfiim să ne arătăm aprecierile. De aceea avem un responsabil din cadrul departamentului de resurse umane care periodic va face aceste aprecieri în mod oficial, cu câte-o diplomă, mai serioasă sau mai hazlie după caz.
- Îți șlefuiești abilităţile de comunicare, spiritul de echipă, leadershipul sau time management. Din experiență îți spunem că vei acumula minute bune de vorbit în cadrul echipei, în fața echipei, minute bune de expus și susținut idei, minute relaxate de lucru în echipă, vei învăța ce este un termen limită și ce se întâmplă dacă este respectat sau nu. O mulțime de abilități din gama soft skills pe care le acumulezi prin voluntariat. Deşi par uşor de învăţat, soft skill-urile sunt foarte importante.
- Beneficiezi de traininguri de dezvoltare personală și profesională gratuite. În mod normal, educația non-formală este plătita, dar noi asigurăm periodic, în mod gratuit, diferite traininguri sau cursuri voluntarilor care sunt dornici de dezvoltare.
- Capeți experiența atât de cerută acum la angajare. Voluntariatul în echipa noastră de AICRiști îți va da valoare adăugată pentru CV-ul tău. De foarte multe ori, anagajatorii solicită experiență anterioară sau activitati de voluntariat, acestea fiind o condiție de recrutare. O conditie pe care, în calitate de voluntar, o vei îndeplini cu usurință.
- Participi la teambuildinguri și ieşiri inedite. Credeai că în AICR doar înveţi lucruri? Nici vorbă! Noi știm să fim haioși, relaxați și să punem de-o petrecere faină ca recompensă după succesul activităților noastre. În astfel de împrejurări te asigurăm că-ţi vei crea amintiri cu care vei rămâne mult timp. Nu-ţi spunem mai multe. Trebuie să aplici ca să devii voluntar și-apoi să vii la un teambuilding să vezi cum este. Îţi vei dori să vii şi la următoarele!
- Făcând voluntariat, comunici, relaţionezi, schimbi idei şi resurse cu diferiţi oameni. Dacă te vei implica în activitățile de voluntariat vei vedea că o să ai oportunitatea să cunoști persoane care au interese ca și tine, cu care poți să-ți împărtășești ideile, experiențele. De asemenea, vei avea ocazia să cunoşti persoane publice, persoane importante din cadrul autorităților publice şi în general oameni valoroși, de la care am avea cu toții ceva de luat aminte, cu care AICR colaborează.
Dacă ai ajuns la finalul articolului, îți mulțumim! Înseamnă că vrei şi tu să îţi colorezi viaţa, să-ți pui ideile bune în practică, să schimbi comunitatea, să devii mai responsabil. Dacă vrei să înveți chestii noi și să descoperi la ce ești bun, dacă vrei să vezi cum e să lucrezi în echipă, dacă vrei să îneți cum să fii mai organizat, dacă vrei să-și folosești o parte din timpul liber cu folos, haide să ne devii coleg.
Recrutările au început de câteva zile, iar dacă dorești să devii AICRist, trebuie doar să completezi formularul de aplicare pentru a deveni voluntar. Am ales niște întrebări basic – ca să te cunoaștem și să-ți aflăm backgroundul și câteva neobișnuite – la care așteptăm cu mare interes să-ți vedem motivația și planurile pe care le ai.
Formularul de aplicare este disponibil aici.
Alte articole despre campania de AICRecrutare sunt disponibile aici.
Bine spus, pacat ca nu o citesc cei ce trebuie sa o citeasca.