Ziua internațională a cititului cu voce tare s-a sărbătorit și la Școala Gimnazială Alexandru Sever din Moinești, astăzi, 24 februarie 2016, sub sloganul ‪#‎CitimInMoinești‬, sloganul Clubului de carte CitiM, fondat de echipa AICR Moinești.

Sărbătorită la nivel mondial în fiecare an, în general, în prima miercuri din luna martie, Ziua internațională a cititului cu voce tare a avut loc anul acesta chiar astăzi, în ultima zi de miercuri a lunii februarie (24 februarie).  Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day) își propune să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra importanţei cititului, să le vorbească celor mici despre dreptul lor de a citi, a scrie și a-şi spune poveştile. World Read Aloud Day este sărbătorită în peste 80 de ţări.

Evenimentul a avut menirea de a încuraja copiii, tinerii și adulții din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor, a cititului în public, a cunoștințelor împărtășite de la o persoană la alta.

eminescu-si-creanga-o-frumoasa-prietenie-povestiri-istorice-ziua-internationala-a-cititului-cu-voce-tare-moinestiCitind cu voce tare în această zi, le demonstrăm copiilor de pretutindeni că ne pasă de viitorul lor, că dreptul la lectură și la scris sunt drepturi fundamentale. Citind împreună, schimbăm lumea.

Începând din acest an, AICR Moinești participă și se alătură Asociaţiei Citim împreună România la acest eveniment prin organizarea unor lecturi publice în cadrul grădinițelor și școlilor gimnaziale partenere de pe raza Moineștiului.
De asemenea, vă anunțăm cu bucurie că următoarea lectură publică în grădinițe va avea loc în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, așa cum a fost și în SNV 2015.

La inițiativa de anul acesta s-a alăturat d-na profesoară pentru învățământul primar Gina Avrămescu, de la Școala Gimnazială Alexandru Sever, prin organizarea unei lecturi pentru elevii clasei I.

ziua cititului cu voce tare scoala gimnaziala alexandru sever moinesti (5)
De aceea îi mulțumim pentru deschiderea de care a dat dovadă și o felicităm pentru implicarea sa. Cu siguranță elevii s-au bucurat nespus atunci când li s-a citit despre prietenia dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă.

Mai multe fotografii puteți vedea în albumul dedicat pe pagina de Facebook AICR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.