Moineștiul se alătură și anul acesta tuturor celor care sărbătoresc “Ziua Universală a Iei” în perioada 19-26 iunie.

AICR Moinesti a propus ca activitatea principala de Ziua Universala a Iei sa fie Sezatoarea lui Moinea, ca eveniment local reprezentativ pentru zona noastra. Anul acesta are loc cea de-a doua editie! Va asteptam!infocover ziua universala a iei aicr moinesti sezatoarea lui moinea

Vasile Alecsandri spunea: Poţi să cutreieri lumea toată şi să te minunezi de rezultatele civilizaţiei, dar nimic nu-i mai fermecător decât colţul de pământ pe care te-ai născut. E poate unul dintre cele mai graitoare citate despre locurile natale si iubirea pe care o purtam in suflet pentru ele! De aceea echipa AICR vă invită la Șezătoarea lui Moinea, în parcul de pe dealul Osoiu, pentru a afla legenda ciobanului Moinea, care s-a stabilit în locurile în care astăzi este Moineștiul.

Veniți alături de noi pe tărâmul de poveste al Sânzâienelor Urbane din Parcul Municipal Osoiu, în ziua de 24 a lunii cireșar, de la ora 17:00, să sărbătorim românește Ziua Universală a Iei și să îmbrăcăm Moineștiul în ie și veselie. Îmbracați-vă în cu port național (sau măcar ie) și veniți să respirăm natură.

Vă așteptăm de la ora 16:00 la punctul de întâlnire din parcul Tei, la măsuțele Tăcerii, de unde ne-am dori să plecăm împreună în alai spre parcul de pe dealul Osoiu.

Haideți să dezvăluim copiilor noștri legende, basme și frumusețea și profunzimea portului tradițional românesc, să le cântăm (cine se încumetă), să le spunem povești frumoase izvorâte din sufletul pur al românului. Haideți să culegem flori și să le împletim cununi și coronițe.

Puteți aduce o pătură, o gustare și obligatoriu aparatele foto și voia bună. De asemenea, vă rugăm să aduceți și obiecte populare românești care ar putea fi folosite ca decor pentru pozele pe care le vom face cu această ocazie.

Vă vom pregăti programe și surprize, toate cu tematică tradițional-folclorică!

Și nu uitați: celebraţi Ziua Universală a Iei, pe 24 iunie 2016, de Sânziene, purtând IE, splendida bluză a portului popular, sau cămăși tradiționale românești. Din drag pentru tradiții!

Vă așteptăm cu drag!

Hashtagurile oficiale ale evenimentului sunt #‎ziuaieimoinesti‬‪#‎sezatoarealuimoinea‬ ‪#‎24iuniemoinesti‬

Pagina evenimentului pe Facebook.

NB: Ziua Universală a Iei este o iniţiativă a comunităţii LA BLOUSE ROUMAINE, pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor și Sfântul Ioan de vară. Evenimentul s-a bucurat de un succes imens, fiind celebrat, doi ani la rând, pe 6 continente, in peste 50 de țări și 100 de localități din România și din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.